"Bugün bir olay geldi başıma aga pişmiş tavuğun başına gelmez.. Evden çıktım yolda bir kedi sırtüstü yatmış dörünüyordu.. Benim anahtarda malum ipi uzun bir sallayayım da kaçırayım şu kediyi dedim.. Ulan sallamaz olaydım.. Anahtar takılmadı mı kedinin patisine?? kedi o hışımla yerden kalktığı gibi ayağında benim anahtar 10 - 15 metre gitti.. Şaşırdım ne yapacağımı... Sonra bizim kedi bir sağa bir sola baktığı gibi atladı bir duvarın arkasına.. Allah'tan anahtar orda düştü de gittim aldım.. Anahtarda kediyle atlasaydı havamı alırdım.." Amcamız tabi baya bir sövmüş kedinin arkasından
Bu olay babamın bir arkadaşının başına gelmiş geçen gün anlattı durup durup aklıma geliyor gülmekten alamıyorum kendimi..
Anahtardaki ipin uzun olmasının sebebi: Bizim köyde yaşlılar yada gençler çoğunlukla bahçeye falan giderken ipi bel kuşağına bağlarlar anahtarı kaybetmemek için.. Ordan kalan alışkanlık.. Amcamızda biraz yaşlı kaybederim diye öyle yapmış.. Tabi yaptığına yapacağına pişman olmuş o ayrı mesele
Ben gözümde canlandırarak yazdım.. Birebir şahit olmadım yani.. Ama olmuş kadar oldum
Paylaşayım sizinle dedim..